Відпустка без збереження зарплати після демобілізації

Дізнайтесь, як надавати таку відпустку та чи включати її до стажу

Відпустка без збереження зарплати після демобілізації

Працівники, які приступили до роботи після звільнення з військової служби у зв’язку із закінченням особливого періоду або оголошенням демобілізації, мають право за бажанням піти у відпустку без збереження заробітної плати терміном до 60 календарних днів (така відпустка надається в обов’язковому порядку).

11 змін у відпустках і не тільки: огляд Закону № 3494

Відповідні зміни зафіксовано у оновленому Законі України «Про відпустки» (ст. 25, ч. 1, п. 20).

Водночас період перебування у такій відпустці включають до страхового стажу (Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», ст. 24 ч. 1).

За інформацією Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці 

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Як оформити відстрочку працівникам підприємства: алгоритм і судова практика», який відбудеться 11 липня. Спікер — адвокат, сертифікований експерт із військового обліку Леся Лавренюк

Щоб отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Вебінар

Статті за темою

Усі статті за темою

Відпустка при народженні дитини: зразок наказу

Працівник просить відпустку при народженні дитини? Надавайте, якщо має на неї право. Скористатися правом на відпустку працівник може упродовж трьох місяців із дня народження дитини. Працівник має використати відпустку не пізніше 104-го дня з дня народження дитини
9766

Тривалість та особливості оформлення відпустки у зв’язку з усиновленням дитини

Особі, яка усиновила дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування, держава гарантує надання одноразової оплачуваної відпустки тривалістю 56 к. д. чи 70 к. д. (у разі усиновлення двох чи більше дітей).
4033

Щорічна відпустка наперед: брати чи ні?

Працівник вийшов з щорічної відпустки, після чого прийняв рішення звільнитися. Однак він не відпрацював робочий рік, за який йому було надано відпустку. Очевидно, що кожному роботодавцю захочеться повернути гроші за ті дні відпустки, які не є відпрацьованими. Зробити це можливо, але за певних умов.
14260

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді