КМУ оновив форму повідомлення в податкову про прийняття на роботу

Автор
експерт з трудового законодавства Експертус Кадри
В електронному вигляді подаватимемо повідомлення за новою формою, коли податкова оновить Реєстр форм електронних документів

КМУ оновив форму повідомлення до ДПС про прийняття працівника на роботу

Урегулювали працю домашніх працівників

24 серпня 2024 року набула чинності Постанова КМУ від 23.08.2024 № 967, яка внесла зміни до постанови КМУ «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту» від 17.06.2015 № 413.

Постанову № 413 доповнили новими додатками:

  • Повідомлення про прийняття працівника (домашнього працівника) на роботу / укладення гіг-контракту (дод. 1; далі — Повідомлення про прийняття працівника);
  • Повідомлення про припинення трудового договору з домашнім працівником (дод. 2).

Усі роботодавці подаватимуть Повідомлення про прийняття працівника за новою формою після того, як податкова оновить  Реєстр форм електронних документів. Тоді нову форму додадуть у програмне забезпечення для подання звітності до контролюючих органів й різні електронні системи, наприклад, — M.E.Doc.  

В новій формі Повідомлення про прийняття працівника:

  • графу 10 доповнили відомостями: «Дата укладення трудового договору з домашнім працівником»;
  • до графи 5 додали ще одну категорію осіб. Тепер у переліку:
    1. наймані працівники за основним місцем роботи;
    2. працівники за сумісництвом;
    3. гіг-спеціалісти за гіг-контрактом;
    4. особи на підставі цивільно-правових договорів;
    5. домашні працівники.

Фізичні особи у разі припинення трудового договору з домашнім працівником надсилатимуть територіальному органу податкової за місцем податкової адреси (місцем проживання) повідомлення (дод. 2) про факт і підстави його припинення.

Людмила Герега

За інформацією КМУ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163438

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1355

«Переведення» з сумісництва на основне місце роботи

Якщо необхідно оформити для працівника зміну роботи за сумісництвом на основне місце роботи, кадровики нерідко припускаються помилки, оформлюючи такий перехід як переведення. А як же правильно оформити таку процедуру?
30844

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді