Нова форма повідомлення про прийняття на роботу вже у Реєстрі електронних форм податкової

Автор
провідний експерт із трудового законодавства Експертус Кадри
Послуговуйтеся звичною формою, допоки розробники оновлюють програмне забезпечення для подання звітності до контролюючих органів

2 вересня 2024 року податкова оновила Реєстр електронних форм податкових документів (далі — Реєстр) на своєму сайті. В переліку вже є Повідомлення про прийняття працівника (домашнього працівника) на роботу/укладення гіг-контракту (проєкт для розробників) у новому форматі, затвердженому постановою КМУ від 23.08.2024 № 967, що вносить зміни  до постанови КМУ від 17.06.2015 № 413.  Ідентифікатор форми для юросіб — J3001004.  

Вже після того, як податкова оновила Реєстр, розробники почнуть додавати нову форму у програмне забезпечення для подання звітності до контролюючих органів й різні електронні системи. Наприклад, у M.E.Doc процес додавання нової форми на практиці триває близько тижня.

У Реєстрі є звичне нам Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту з ідентифікатором J3001003, чим, власне, податкова підтверджує, що приймає цю форму.

Роботодавець, який подає звіти чи інформацію до ДПС через програмне забезпечення, керується Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженим наказом Мінфіну від 06.06.2017 № 557 (далі — Порядок № 557). 

Перша квитанція фіксує факт отримання повідомлення та підтверджує, що роботодавець дотримав законодавства про працю в частині укладання трудового договору. 

Друга квитанція підтверджує прийняття (реєстрацію) або повідомляє про неприйняття контролюючим органом електронного документа (п. 9 розд. ІІ Порядку № 557).  

Отже, якщо роботодавець подає повідомлення через програмне забезпечення, він використовує наявну форму звіту з переліку, передбаченого цим забезпеченням. Якщо передали повідомлення за «старою» формою» і є друга квитанція про прийняття електронного документа — повідомлення коректне і без помилок. 

З усіх питань щодо оновлення програмного забезпечення радимо звертатись на гарячу лінію його розробника. 

Олена Петровська

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163436

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1355

«Переведення» з сумісництва на основне місце роботи

Якщо необхідно оформити для працівника зміну роботи за сумісництвом на основне місце роботи, кадровики нерідко припускаються помилки, оформлюючи такий перехід як переведення. А як же правильно оформити таку процедуру?
30844

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді