Відрядження за кордон для військовозобов'язаного працівника: позиція прикордонників

Чи потрібно засвідчувати бронь у ТЦК?

Відрядження за кордон для військовозобов'язаного працівника: позиція прикордонниківФедерація роботодавців України повідомила, що отримала офіційне роз'яснення від  Державної прикордонної служби щодо правил перетину кордону заброньованими працівниками, які їдуть у відрядження.

Кого можна направити у відрядження за кордон під час воєнного стану

Так, відповідно до Правил перетинання державного кордону громадянами України, особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації у зв’язку з їх бронюванням та не підпадають під обмеження про виїзд чиновників, можуть виїхати за межі України, надавши додатково до стандартного пакету документів:

Зауважимо, витяг надається за формою згідно з додатком 3 до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану.

Далі витяг має завірити керівник підприємства (печаткою та підписом). Працівник же повинен при одержанні документа розписатися  у відомості видачі бланків спеціального військового обліку.

Зауважимо, Федерація роботодавців запевнила, що законодавство не містить вимог стосовно того, щоб витяг про бронювання засвідчували печаткою у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

За матеріалами Федерації роботодавців України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
3739

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді