Унесення запису про прийняття за строковим договором до трудової книжки

Строковий характер трудового договору, насамперед відображається у заяві працівника про прийняття на роботу. Також — у письмовому трудовому договорі (якщо його укладають) та наказі про прийняття. А чи потрібно відображати у трудовій книжці про прийняття за строковим договором?

Пунктом 2.14 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту України від 29.07.1993 № 58 (далі — Інструкція № 58), передбачено внесення у графу 3 трудової книжки запису про прийняття на роботу із зазначенням найменування підрозділу (цеху, відділу, дільниці, виробництва), а також посади (професії) і присвоєного розряду.

Унесення запису про прийняття за строковим договором до трудової книжкиЧитайте також: 10 випадків, коли не варто виправляти помилки в трудовій книжці

Зазначення у трудовій книжці інших умов трудового договору — тривалість робочого часу, графік роботи, умови оплати праці, наявність/відсутність повної матеріальної відповідальності тощо — та умов прийняття на роботу — за строковим трудовим договором, за контрактом, наявність/відсутність випробування тощо — Інструкцією № 58 не передбачено.

Отже, при прийнятті особи на роботу в трудовій книжці можуть бути відображені виключно відомості, визначені Інструкцією № 58.

Унесення запису про прийняття за строковим договором до трудової книжкиДізнайтеся, чи вносити запис до трудової книжки, якщо робота тривала лише 5 днів

Однак, про особливі умови прийняття на роботу інколи можна дізнатись із записів про звільнення. Так, строковий договір припиняється на підставі пункту 2 статті 36 Кодексу законів про працю України(КЗпП), звільнення за порушення умов контракту відбувається за пунктом 8 статті 36 КЗпП , а особа, яка не витримала випробування, звільняється на підставі пункту 11 статті 40 КЗпП.

Зразок запису про прийняття на посаду за строковим трудовим договором

Унесення запису про прийняття за строковим договором до трудової книжки
СКАЧАТИ

або

Унесення запису про прийняття за строковим договором до трудової книжки
СКАЧАТИ


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

зміст

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді