Ще одна відпустка за кошт роботодавця — на час карантину в школі

У Верховній Раді Україні зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання питання відпустки на період карантину у навчальних закладах)» (№ 4139)

У Верховній Раді Україні зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання питання відпустки на період карантину у навчальних закладах)» (№ 4139).

Законопроектом № 4139 пропонується доповнити Кодекс законів про працю України статтею 77-3 та Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР (далі — Закон № 504) статтею 16-3 наступного змісту:

«Додаткова оплачувана відпустка на період оголошення карантину на відповідній території надається матері або іншій особі, зазначеній у частині третій статті 18 Закону № 504, для догляду за дитиною віком до 14 років.

Відпустка на період оголошення карантину надається впродовж навчального року».

На думку автора (Яценка А. В.) прийняття зазначеного законопроекту дозволить застосовувати в повній мірі необхідні заходи щодо запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб, убезпечить дітей від можливих хвороб та забезпечить повноцінний догляд працюючого дорослого населення за малолітніми дітьми.

Підготувала Ольга Савченко,

експерт Експертус Кадри


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Статті за темою

Усі статті за темою

Покладення обов’язків на час відпустки: оформлюємо заміну правильно

На час відпустки основного працівника передбачена можливість виконання його обов’язків іншим працівником. Як правильно оформити покладання обов’язків на час відпустки, зокрема, коли директор йде у відпустку, читайте у статті
72672

Щорічна відпустка у перший рік роботи

Для тих працівників, які тільки починають трудовий шлях та й для інших новопризначених робітників нерідко актуальним є питання — перша відпустка через скільки місяців? Про нюанси отримання щорічної відпустки у перший рік роботи та про її тривалість читайте у статті.
11886

Наказ на відпустку без збереження заробітної плати

Українці користуються правом на відпустку без збереження заробітної плати не лише для відпочинку, а й для життєво важливих справ, до яких примусила війна. Щоб полегшити роботу кадровиків, ми підготували зразок наказу на відпустку без збереження заробітної плати та зразок наказу на відпуску без збереження заробітної плати на період воєнного стану
168426

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
512440

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді