Сам собі міністр: керівник медичного закладу самостійно формуватиме штати

Теми:
Згідно з наказом МОЗ України «Про внесення змін до наказу МОЗ України від 23.02.2000 № 33 «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 11.05.2016 № 427 штатні нормативи закладів охорони здоров’я стали рекомендаційними

Згідно з наказом МОЗ України «Про внесення змін до наказу МОЗ України від 23.02.2000 № 33 «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 11.05.2016 № 427 штатні нормативи закладів охорони здоров’я стали рекомендаційними.

Відтепер керівник закладу охорони здоров’я самостійно (залежно від обсягу медичної допомоги) формує штатний розпис, який затверджує головний розпорядник бюджетних коштів. Примірні штатні нормативи мають рекомендаційний характер.

У разі виробничої необхідності керівник закладу охорони здоров’я має право у межах загальної штатної чисельності та фонду оплати праці закладу, доведеного лімітними довідками на відповідний період, змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади, не передбачені примірними штатними нормативами для даного закладу.

При цьому не допускається введення посад найменувань, не передбачених Національним класифікатором України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затвердженим наказом Держспоживстандарту України від 28.07.2010 № 327, чинними номенклатурами лікарських посад та посад молодших спеціалістів із медичною освітою.

Якщо створюється заклад охорони здоров’я, для якого не передбачені примірні штатні нормативи, штатний розпис для нього затверджують за погодженням із МОЗ України.

До наказу МОЗ України «Про примірні штатні нормативи закладів охорони здоров’я» від 23.02.2000 № 33 включено примірні штатні нормативи:

  • центрів первинної медичної (медико-санітарної) допомоги та їх структурних підрозділів;
  • центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (станції швидкої медичної допомоги;
  • кабінетів телемедицини у закладах охорони здоров’я.

 

Підготувала
Ірина Житкова,
головний редактор Експертус Кадри

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про внесення змін до штатного розпису у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати: зразок

Із 1 квітня 2024 року мінімальна зарплата в Україні зросте. Якщо через зміну рівня МЗП вашому підприємству необхідно оновити штатний розпис, скористайтеся прикладом наказу про зміни до штатного розпису у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати.
81733

Штатний розпис 2024

Штатний розпис 2024 — це обов’язковий локальний акт. Але законодавство не регулює алгоритм його складення. У матеріалі — інструкції від експертів, які заощадять час та убезпечать від штрафонебезпечних помилок.
24182

Наказ про затвердження штатного розпису 2024

Якщо ви уже розробили штатний розпис на 2024 рік, час ввести його у дію наказом. Зразок наказу про затвердження і введення в дію штатного розпису 2024 знайдете в статті.
12990

Як оформити витяг зі штатного розпису

Щоб оформити витяг, керуйтеся нормами пункту 12 глави 10 розділу ІІ Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, що затвердив Мін’юст наказом від 18.06.2015 № 1000/5
15738

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді