Держпраці: перевірте, чи зареєстровано ваше підприємство у Фонді соцзахисту інвалідів

Якщо роботодавець не зареєстрований у відповідному відділенні Фонду, він має зареєструватися перед подачею звіту 10-ПІ (до 1 березня 2018 року).

Управління Держпраці в Івано-Франківській області нагадує, що Порядок реєстрації підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю у відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів (надалі — Порядок), затверджено постановою КМУ від 31.01.2007 № 70.

Реєстрація роботодавців відділеннями Фонду соціального захисту інвалідів (надалі — відділення Фонду) є безоплатною.

Новостворені роботодавці та підприємства, установи, організації, у т. ч. підприємства, організацій громадських організацій інвалідів, фізичні особи, що використовують найману працю, в яких кількість працюючих, для яких це місце роботи є основним, збільшилася до восьми і більше осіб, мають зареєструватись у відділенні Фонду до 1 лютого року, що настає за роком створення або збільшення кількості працюючих.

Держпраці: перевірте, чи зареєстровано ваше підприємство у Фонді соцзахисту інвалідів Читайте також: Відтепер «особа з інвалідністю» замість — «інвалід». Будьте уважні!

Роботодавець, що змінив назву чи місцезнаходження, подає до відповідного відділення Фонду заяву, копії свідоцтва про державну реєстрацію та довідки протягом десяти робочих днів після державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи чи зміни прізвища, імені, по батькові фізичної особи — підприємця.

Датою реєстрації роботодавця у відділенні Фонду є дата подання ним документів, а при відправленні документів поштою — дата на поштовому штемпелі.

Для реєстрації роботодавці подають (надсилають рекомендованим листом) відділенню Фонду:

  • заяву за формою, затвердженою наказом Мінпраці від 14.03.2007 № 98;
  • копію свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи або фізичної особи — підприємця.

Підприємства, установи, організації, які повністю утримуються за рахунок  коштів державного або місцевих бюджетів, подають також копію довідки про включення їх до реєстру неприбуткових установ, виданої територіальним органом ДФС.

Роботодавці, що мають відокремлені підрозділи, подають також відомості про ці підрозділи.

Якщо роботодавець надсилає заяву поштою, то копії документів мають біти засвідчені нотаріально.

Роботодавець, не зареєстрований у відповідному відділенні Фонду, має зареєструватись перед подачею звіту про зайнятість та працевлаштування інвалідів.

За інформацією Управління Держпраці в Івано-Франківській області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Праця осіб з інвалідністю: які пільги та гарантії передбачені

Особа з інвалідністю — особа зі стійким розладом функцій організму, що при взаємодії із зовнішнім середовищем може призводити до обмеження її життєдіяльності, внаслідок чого держава зобов’язана створити умови для реалізації нею прав нарівні з іншими громадянами та забезпечити її соціальний захист.
3554

Норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю

Протягом року кадрові служби пильнують, аби на підприємстві працювали особи з інвалідністю у кількості, що відповідає нормативу робочих місць. Однак дуже часто з’ясовується, що норматив не виконано. Одна з причин — оскільки у розрахунку беруть участь усереднені показники, після заокруглень фактична чисельність осіб з інвалідністю виявляється меншою, аніж планували. Як уникнути такої проблеми?
14527

Зразок виробничої характеристики для працівника, який оформлює інвалідність у МСЕК

Медико-соціальну експертну комісію (МСЕК) працівник повинен пройти для встановлення інвалідності. Для цього необхідна виробнича характеристика, шаблон якої розробили експерти Системи.
18691

Порядок працевлаштування осіб з інвалідністю

Держава захищає права працівників з інвалідністю та гарантує їм право на роботу. Як приймати на роботу таких працівників і дотримати вимог законодавства? Як оформити наказ про прийняття на роботу інваліда? Вберегтися від помилок під час працевлаштування осіб з інвалідністю допоможе консультація нашого експерта
31676

Звіт 10-ПОІ: коли і як правильно подавати

Звіт про працевлаштування інвалідів — один із найскладніших в кадровій практиці. Чимала кількість рядків для заповнення вимагає високої концентрації та уважності до деталей, а помилка тягне за собою накладання штрафу. Хто, як і в які терміни має подати звіт 10-ПОІ, роз’яснюємо у статті
24242

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді