Законодавці доповнили перелік працівників із пільгами

Жертви репресій комуністичного режиму отримали переважне право залишитися на роботі при скороченні та на додаткову оплачувану відпустку.

Верховна рада продовжує встановлювати гарантії за рахунок роботодавців. Так, Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту окремих категорій осіб із числа жертв нацистських переслідувань та політичних репресій», який Верховна рада прийняла 18.09.2018.


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Зокрема, особи, яких реабілітували відповідно до Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років», із числа тих, яких піддали репресіям, — позбавили волі (ув’язнили) або обмежили волю чи примусово безпідставно помістили здорову людину до психіатричного закладу за рішенням позасудового або іншого репресивного органу, отримали право на:

Зміни до статей 42 і 77-2 КЗпП та інших законів наберуть чинності з дня, наступного за днем опублікування Закону.

Ірина Житкова,
Головред Експертус: Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Звільнення директора товариства

Як оформити звільнення директора товариства, внести правильний запис до трудової книжки про звільнення директора, одержати зразки наказів про виконання обов’язків та про звільнення директора? Пропонуємо скористатися нашими порадами у цій статті
106146

Звільнення за переведенням на інше підприємство

Звільнення за переведенням на роботу на інше підприємство, крім згоди працівника, передбачає домовленість роботодавців. Про порядок звільнення у зв’язку з переведенням та про особливості такого звільнення під час воєнного стану читайте у цій статті
122490

Наказ про звільнення за прогул: зразок

Звільнення працівника на підставі пункту четвертого статті 40 КЗпП — за прогул — оформлюють відповідним наказом. Скачайте зразок наказу про звільнення за прогул без поважних причин, щоб дотримати вимог законодавства з праці та ДСТУ 4163:2020.
50533

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді