Воєнний стан: які вимоги до електронного документообігу?

Форму комунікації потрібно затвердити

image56

Зміни в електронному документообігу

Під час воєнного стану на підприємстві можна використовувати будь-який доступний спосіб електронної комунікації для забезпечення документообігу. Втім, у Держпраці наголосили, що такий спосіб шлях комунікації мають обрати та узгодити роботодавець та працівник. Належні положення про організацію документообігу потрібно затвердити. Також роботодавець повинен повідомити про зміни працівників (для цього можна використовувати будь-який зручний спосіб).

Державна служба з питань праці пояснила, що йдеться про створення, пересилання і зберігання наказів, повідомлень та інших документів. Зокрема, електронний документообіг можна використовувати для повідомлення про наступне вивільнення або ж обміну документами щодо прав та обов’язків сторін.

 

У Держпраці нагадали, що ще до прийняття на роботу працівників потрібно ознайомити з колективним договором. Також, у разі відмови у працевлаштуванні, роботодавець зобов'язаний письмово повідомити про причину відмови на вимогу претендента на вакансію.

За матеріалами Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронні документи та електронний підпис

Електронні документи поступово витісняють паперові та все частіше використовуються у діяльності працівників кадрової служби. Однак, на сьогодні виникає низка питань щодо їх оформлення: як зробити електронний підпис, як накласти електронний підпис на документ, яку юридичну силу має документ, підписаний електронним цифровим підписом. Ця стаття допоможе не припуститися помилок і запровадити електронний документообіг за вимогами чинного законодавства.
4740

Електронний документообіг: від створення до зберігання документів підприємства

Електронний документообіг в Україні вже довів свої переваги. Наразі все більше підприємств переходять на цю форму документування. Тож розглядаємо особливості формування та зберігання електронних документів з урахуванням змін у законодавстві.
26709

Як технічно організувати дистанційну роботу

Більшість підприємств працюють в особливому режимі. Щоб запобігти поширенню інфекційного захворювання, багатьох працівників перевели на віддалену роботу. Які сервіси допоможуть налагодити роботу з дому, — з’ясуєте у статті.
3727

5 головних помилок при формуванні справ у листуванні

Колеги, які ігнорують різноманітність носіїв листів і не враховують їх особливостей, мають проблеми з формуванням справ. Дізнайтеся 5 типових помилок, які допускають секретарі, та їх наслідки. А головне — довідайтесь, як їх виправити.
5654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді