Уряд визначив строк відрядження, пов’язаного із забезпеченням діяльності держоргану влади в особливому режимі

Відрядження триватиме не більше 180 днів

Уряд визначив строк відрядження, пов’язаного із забезпеченням діяльності держоргану влади в особливому режимі

У бюджетній установі строк одного відрядження працівника не може перевищувати:

  • в межах України — 30 к. д.;
  • за кордон — 60 к. д.

Ці обмеження встановлює пункт 6 Постанови КМУ від 02.02.2011 № 98. Уряд додав до цього пункту нову підставу, коли строк відрядження може бути більшим.

Алгоритми для роботодавця під час воєнного стануСтрок відрядження, пов’язаного із забезпеченням діяльності держорганів влади в особливому режимі в умовах воєнного стану, працівників держорганів, а також підприємств, установ та організацій, які здійснюють функції з обслуговування держорганів влади не може перевищувати 180 днів. Така норма викладена у постанові КМУ від 19.03.2022 № 321.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри,

за матеріалами Урядового порталу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Виконання обов’язків директора на час відрядження: зразок наказу

Директор у відрядженні, а на підприємстві постійно виникають проблеми та завдання, які потребують оперативного розв’язання. Доручіть посадовій особі підприємства виконувати частину повноважень директора на час його відсутності
51716

Максимальний і мінімальний строки відрядження

На який строк відряджати працівника, роботодавець вирішує не тільки з огляду на завдання, що треба виконати. Є й часові обмеження. Мінімальний строк відрядження однаковий для приватного підприємства і бюджетної установи, а ось максимальний — різниться. Кадровик бюджетної установи знайде у цій статті бонус — таблицю з максимальними строками відряджень для різних категорій персоналу
12358

Журнал реєстрації відряджень працівників

Раніше після ознайомлення працівника, якого направляють у відрядження, з наказом про відрядження кадровик вносив про це інформацію в Журнал реєстрації відряджень.
19024

Наказ про скасування відрядження

Якщо напередодні відрядження працівник, наприклад захворів, а вам необхідно підготувати наказ про скасування відрядження, скористайтеся експертним зразком. Документ оформлений за вимогами нацстандарту ДСТУ 4163:2020.
19884

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді