Працевлаштування ВПО: статистика компенсацій

З початку року за програмою влаштували на роботу понад 9 тисяч ВПО

Працевлаштування ВПО: статистика компенсацій

У Мінекономіки назвали кількість коштів, виплачених у рамках програми компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. 

Так, у 2024 році роботодавці отримали 174 млн грн за прийняття на роботу 9 300 ВПО. Загалом допомогу отримали приблизно сім тисяч суб'єктів господарювання.

Програма діє з квітня 2022 року і поширюється на тих переселенців, які залишили місце свого проживання після 24 лютого 2022 року. Проєкт передбачає, що роботодавець впродовж трьох місяців (або шести — якщо йдеться про працевлаштування особи з інвалідністю) отримує компенсацію у розмірі мінімальної заробітної плати (наразі — 8 000 грн).

Щоб отримати допомогу,потрібно укласти трудовий договір з внутрішньо переміщеною особою та подати заяву на отримання компенсації через портал «Дія» або ж через центр зайнятості — у паперовій формі. Отримати виплати можна також у разі прийняття на роботу за сумісництвом або укладення гіг-контракту.

За інформацією Кабінету міністрів України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163436

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1355

«Переведення» з сумісництва на основне місце роботи

Якщо необхідно оформити для працівника зміну роботи за сумісництвом на основне місце роботи, кадровики нерідко припускаються помилки, оформлюючи такий перехід як переведення. А як же правильно оформити таку процедуру?
30844

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді