Кандидати на роботу зможуть надавати копії особистих документів через додаток Дія

Українці зможуть передавати копії паспорта, ІПН, свідоцтва про народження в мобільному застосунку Дія 2.0. Свідоцтво про народження дитини, довідка внутрішньо переміщеної особи та цифровий податковий номер також з’являться в оновленні.

Кандидат прийде оформлятися на роботу зі смартфоном в кишені. Без жодного документа. Це не сцена з фантастичної стрічки про будні відділу кадрів. Незабаром так і буде. Передати електронну версію паспорта і коду майбутній працівник зможе через додаток Дія. Кадровик зможе роздрукувати примірник для особової справи.

✍ Документи, які подають при прийнятті на роботу

Мінцифри провело Diia Summit та презентувало оновлення Діїодразу 16 нових електронних послуг та сервісів у застосунку та на порталі. У презентації взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та команда Дії.

Кандидати на роботу зможуть надавати копії особистих документів через додаток Дія
фото: Укрінформ


У Дії вже були доступні 6 цифрових документів: ID-картка, біометричний паспорт, водійське посвідчення, техпаспорт, страховий поліс, студентський квиток. У оновленій версії застосунку Дія 2.0. з’явилося 7 нових послуг.

Шеринг документів — найголовніше оновлення Дії 2.0. Українці зможуть передавати копії документів (паспорт, ІПН, свідоцтво про народження) натиснувши «ОК» на push-повідомлення у застосунку. Це значно спростить отримання банківських або поштових послуг, заселення у готель та сотні інших життєвих ситуацій.

Також в оновленні з’явилася можливість поділитися технічним паспортом на авто із іншою людиною — відображення належного користувача.

На Diia Summit Мінцифри презентувало одразу 3 нові документи у Дії.

Перший — свідоцтво про народження дитини. Батьки відтепер матимуть цей документ у смартфоні. Вони зможуть зручно користуватися ним у будь-яких життєвих ситуаціях, завдяки шерингу документів. Разом із свідоцтвом про народження також буде відображатися і актуальне місце проживання дитини.

Також у Дії 2.0 з’явиться довідка внутрішньо переміщеної особи.

Цифровий ІПН (податковий номер) — ще один новий документ у застосунку. За допомогою цифрового шерингу документа, його електронну копію можна буде передавати державним органам та бізнесу.

У Дії 2.0 тепер відображаються штрафи ПДР та борги за виконавчими провадженнями. Користувачі отримують push-повідомлення у застосунку та можуть переглядати інформацію про порушення або наявність виконавчих проваджень на порталі та оплатити їх карткою.

На порталі державних послуг Дія вже були доступні 27 державних послуг та інформація з 6-ти реєстрів у особистому електронному кабінеті користувача.

5 жовтня Мінцифри презентували ще 4 нові послуги на порталі Дія:

  1. Будівельні послуги — це можливість почати та завершити будівництво об’єктів онлайн, що належать до категорії СС1 (кафе, приватні будинки, малі споруди).
  2. Оновлена реєстрація ТОВ онлайн — найшвидша реєстрація бізнесу у світі. Тепер подача заяви онлайн на порталі Дія займе 30 хвилин.
  3. єМалятко онлайн.
  4. Реєстрація місця проживання дитини до 14 років. Наразі ця послуга доступна лише у Києві та Харкові. Але поступово буде запущена по всій Україні.

Олена Петровська

за матеріалами Мінцифри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронні документи та електронний підпис

Електронні документи поступово витісняють паперові та все частіше використовуються у діяльності працівників кадрової служби. Однак, на сьогодні виникає низка питань щодо їх оформлення: як зробити електронний підпис, як накласти електронний підпис на документ, яку юридичну силу має документ, підписаний електронним цифровим підписом. Ця стаття допоможе не припуститися помилок і запровадити електронний документообіг за вимогами чинного законодавства.
4677

Електронний документообіг: від створення до зберігання документів підприємства

Електронний документообіг в Україні вже довів свої переваги. Наразі все більше підприємств переходять на цю форму документування. Тож розглядаємо особливості формування та зберігання електронних документів з урахуванням змін у законодавстві.
26595

Як технічно організувати дистанційну роботу

Більшість підприємств працюють в особливому режимі. Щоб запобігти поширенню інфекційного захворювання, багатьох працівників перевели на віддалену роботу. Які сервіси допоможуть налагодити роботу з дому, — з’ясуєте у статті.
3705

5 головних помилок при формуванні справ у листуванні

Колеги, які ігнорують різноманітність носіїв листів і не враховують їх особливостей, мають проблеми з формуванням справ. Дізнайтеся 5 типових помилок, які допускають секретарі, та їх наслідки. А головне — довідайтесь, як їх виправити.
5605

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді