Звільнення мобілізованого працівника під час служби: можливо чи ні

Підкажемо, у яких випадках такі дії правомірні

Звільнення мобілізованого працівника під час служби: можливо чи ні

Попри те, що Кодекс законів про працю України (ст. 119, ч. 3) передбачає збереження місця роботи і посади за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації (під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення), трудові відносини з такою особою можна припинити у законний спосіб. 

Чи можна звільнити працівника під час військової служби за власним бажанням

Це може відбутися за власним бажанням працівника або ж за угодою сторін. В такому разі підставою для звільнення є відповідна заява працівника.

За інформацією Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Статті за темою

Усі статті за темою

Попередження про звільнення за 2 місяці: зразок та особливості оформлення

Обов’язком роботодавця у разі скорочення чисельності чи штату працівників та звільнення у зв’язку з ліквідацією установи є повідомлення працівника про наступне звільнення за два місяці. Зразок листа-повідомлення про звільнення працівника та особливості його вручення розкриваємо у статті.
111297

Звільнення за власним бажанням: стаття, оформлення, відпрацювання

Звільнення працівника за власним бажанням — процедура, через яку виникає не менше судових спорів, ніж через інші підстави для звільнення. Крім того, звільнення за власним бажанням викликає додаткові запитання через воєнний стан в Україні. Порядок такого звільнення та його особливості під час війни, роз’яснюємо у статті
638256

Підстави для виплати та розмір вихідної допомоги при звільненні

Законодавство встановлює мінімальний розмір вихідної допомоги при звільненні працівника з роботи. Однак, роботодавець має право збільшити розмір вихідної допомоги у колективному договорі. Чи передбачає обмеження щодо виплати вихідна допомога при скороченні пенсіонера та які гарантії забезпечує вихідна допомога при звільненні військовослужбовцям — читайте у статті.
5269

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді