Наказ про звільнення за прогул: зразок

UA RU
Звільнення працівника на підставі пункту четвертого статті 40 КЗпП — за прогул — оформлюється відповідним наказом. Скачайте зразок наказу про звільнення за прогул без поважних причин, щоб дотримати вимог законодавства з праці та ДСТУ 4163:2020.

Прогул — це відсутність працівника на роботі як протягом усього робочого дня, так і більше трьох годин безперервно або сумарно протягом робочого дня без поважних причин (п. 24 постанови Пленуму Верховного Суду України «Про практику розгляду судами трудових спорів» від 06.11.1992 № 9).

Intensyv_kadrovogo_obliku.png

ДЕТАЛЬНА ПРОГРАМА

Проєкт наказу про звільнення за прогул, зазвичай, готують працівники кадрових служб на підставі наказу про накладання дисциплінарного стягнення та протоколу виборного органу профспілки або письмового рішення профспілкового представника.

Експерти Експертус Кадри підготували для вас зразок наказу про звільнення за прогул з урахуванням вимог ДСТУ 4163:2020.

 

Наказ про звільнення за прогул без поважних причин: зразок

Наказ про звільнення за прогул: зразок СКАЧАТИ

 

Після того, як наказ про звільнення за прогул підпише роботодавець, зареєструйте його в спеціальній обліковій формі. Нагадаємо, що згідно зі статтею 16 Переліку № 578/5, накази про звільнення належать до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання. Їх реєструють в окремій обліковій формі — Журналі реєстрації наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання.

 



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді