Відпустка для директора та людина на тимчасову заміну: алгоритм для роботи

Допоможемо оформити і наказ на відпустку, і наказ про виконання обов'язків директора

Конкретний період надання щорічних відпусток у межах, установлених графіком, узгоджують працівник і власник або уповноважений ним орган, при цьому працівника письмово повідомляють про дату початку відпустки не пізніш як за два тижні до встановленого терміну. 

Відпустка для директора та людина на тимчасову заміну: алгоритм для роботи Як повідомити директора про початок відпустки?

Для того, щоб розібратися з тим, яка особа буде заміщувати директора, застосуйте регламентовану КЗпП процедуру — виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника.

Як надати відпустку директору і хто виконуватиме його обов’язки

Надання доплати залежить від того, про яку установу йдеться: бюджетну чи недержавну (детальніше про відмінності).

Зауважте: Писати самому собі заяву про надання відпустки керівник підприємства не повинен. Підстави для наказу:

Наказ про відпустку директора складіть за формою П-3 або за формою, відмінною від типової. Обидва варіанти правомірні.

Зареєструйте наказ у Журналі реєстрації наказів тимчасового (5 р.) строку зберігання. Рекомендований літерний індекс — к/тм.

Виконання обов’язків директора документуйте іншим наказом. Накази про встановлення доплат мають тривалий строк зберігання — 75 років.

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62282

Тривалість щорічної основної відпустки після відпустки для догляду за дитиною

До кадровиків звернулась працівниця, яка щойно приступила до роботи після відпустки по догляду за дитиною, з проханням роз’яснити скільки невикористаних днів щорічної відпустки у неї залишилося до «декрету» і чому саме стільки? Щоб відповісти на ці запитання кадровик має знати, які саме періоди зараховують до стажу роботи, що дає право на отримання щорічної відпустки, та правильно розрахувати кількість днів невикористаної відпустки.
67867

Оформлення наказу про відпустку на Свято першого дзвоника 2024

Працівник хоче взяти відгул 1 вересня (цьогоріч Свято першого дзвоника припадає на 2 вересня) — дитина йде до школи. Директор не заперечує. Як оформити відпустку матері першокласника? Є варіанти: надати щорічну відпустку або відпустку без збереження зарплати
18160

Додаткова відпустка на дітей: документи

Відпустка на дітей — це завжди актуальне питання. У матеріалі зібрані документи, потрібні для додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину — особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи.
46515

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді