Унесення запису про звільнення за угодою сторін до трудової книжки

UA RU
У разі звільнення працівника, роботодавець зобов’язаний видати трудову книжку та повністю розрахуватися з ним у день звільнення. Розгляньмо, зокрема, як правильно вносити запис до трудової книжки про звільнення за угодою сторін.
Чекліст кадровика Скачати документи відділу кадрів

Відповідно до пунктів 2.25, 2.26 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58 (далі — Інструкція № 58), запис про причини звільнення у трудовій книжці повинен провадитись у точній відповідності з формулюванням чинного законодавства і з посиланням на відповідну статтю, пункт закону та з додержанням таких правил:

Усі записи про прийняття, переведення, звільнення, нагородження та заохочення, внесені до трудової книжки в даній організації, засвідчують підписом керівника організації або спеціально уповноваженої ним особи та печаткою організації або печаткою відділу кадрів (абз. 1 п. 4.1 Інструкції № 58).

Трудову книжку видають працівнику в день звільнення (ч. 1 ст. 47 КЗпП). У разі затримки видачі трудової книжки з вини роботодавця працівникові виплачується середній заробіток за весь час вимушеного прогулу (ч. 4 ст. 235 КЗпП).

Дізнайтеся: Чи може кадровик засвідчити запис про звільнення у власній трудовій книжці?

При звільненні працівник розписується в особовій картці про отримання трудової книжки (типова форма № П-2) та у Книзі обліку руху трудових книжок та вкладишів до них (п. 7.1 Інструкції № 58).

Зразок запису в трудовій книжці про звільнення за угодою сторін (скачати)

Запис про звільнення за угодою сторін у трудовій книжці


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Письмові комунікації для кадровика

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді