Мінекономіки оновить форму та порядок повідомлення про прийняття працівника

Автор
експерт із трудового законодавства Експертус Кадри
Уточнять, що повідомлення в ДПС подають включно до дати початку роботи

Мінекономіки пропонує оновити форму та порядок повідомлення про прийняття працівника

Як скласти повідомлення в податкову про прийняття на роботу

СПО об’єднань профспілок України розмістив на своєму сайті проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо цифровізації процесів у Державній службі зайнятості та удосконалення її діяльності». Розробник документу — Мінекономіки.

Зміни до постанови КМУ «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу / укладення гіг-контракту» від 17.06.2015 № 413 уточнюють, що повідомлення про прийняття працівника на роботу або укладення гіг-контракту подають включно до дати початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та / або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті та / або особою на підставі цивільно-правового договору. Таке повідомлення подаватимуть з ознакою «початкове».

«Скасовуюче» повідомлення протягом 3 робочих днів подаватимуть, якщо особа, яку зазначили в повідомленні, не приступила до роботи, а також, якщо виявили помилки в «початковому» повідомленні.

Форму повідомлення доповнять рядками:

Якщо документ ухвалять, він також змінить:

  • Порядок надання допомоги по частковому безробіттю, затверджений постановою КМУ від 21.06.2022 № 702;
  • Порядок надання соціальних послуг суб’єктам ринку праці кар’єрними радниками, спеціалізованими кар’єрними радниками, консультантами по роботі з роботодавцями, затверджений постановою КМУ від 17.03.2023 № 237;
  • Порядок реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затверджений постановою КМУ від 30.03.2023 № 446;
  • Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, затверджений постановою КМУ від 22.08.2023 № 893.

Ірина Матійко

За інформацією ФПСУ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16308

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163566

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1363

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді