Зведений наказ для переведення, прийняття та звільнення: можливо чи ні?

900
Автор
член Центральної експертно-перевірної комісії Державної архівної служби України

Запитання

Якщо підприємство періодично приймає чи звільняє працівників в один день, чи можна для звільнення та прийняття на роботу в такому разі видавати зведені накази?

Відповідь

Попри відсутність прямої заборони ураховуйте реалії практики. Наказ про прийняття на роботу містить інформацію про розмір оплати праці. Такі самі відомості є і в наказі про переведення на іншу посаду. Розмір окладу / тарифної ставки побачать інші працівники, яких ознайомлюватимете зі зведеним наказом. 

Як оформлювати витяги з документів

З наказом про звільнення інша ситуація. При звільненні маєте виготовити й видати працівнику саме копію наказу, а не витяг зі зведеного наказу (ч. 1 ст. 47 КЗпП).  

Зведений наказ для переведення, прийняття та звільнення: можливо чи ні? Коли зведені накази доцільні

Розпорядчу частину зведених наказів поділяють на пункти та підпункти, що нумерують арабськими цифрами. 

У розпорядчій частині відомості подають послідовно. У межах пунктів підпунктами зазначають прізвища працівників за алфавітом. 

У кінці кожного пункту/підпункту зведеного наказу вказують підставу для видання наказу, як-от: заява працівника, контракт, доповідна записка, рішення атестаційної комісії тощо.

Зміни у бронюванні

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Виконання обов’язків директора на час відрядження: зразок наказу

Директор у відрядженні, а на підприємстві постійно виникають проблеми та завдання, які потребують оперативного розв’язання. Доручіть посадовій особі підприємства виконувати частину повноважень директора на час його відсутності
52006

Наказ про увільнення від роботи на час служби за контрактом: зразок

У разі, коли працівник підписав контракт, перебуваючи на військовій службі або зборах, — роботодавцю не потрібно увільняти працівника від роботи на час заходів, пов’язаних із укладанням контракту. За інших обставин — роботодавець має увільнити працівника від роботи на час військової служби, зберегти за ним місце роботи і посаду (ч. 3 ст. 119 КЗпП). Щоб правильно скласти наказ про увільнення, скористайтеся зразком
18958

Наказ про оголошення простою через відключення світла

Через військову агресію росії, частина енергетичної інфраструктури України зазнала пошкоджень. Якщо підприємство не може провадити господарську діяльність у повному обсязі через відключення електроенергії та/або теплопостачання, оформіть наказ про простій. Скористайтеся зразком від фахівців Цифрового видавництва Експертус.
18597

Журнал реєстрації наказів з кадрових питань

Уся робота з наказами, особливості їх опрацювання, формування у справи, зберігання залежить від того, до якого виду належить наказ. Про всі тонкощі читайте у статті.
130139