Статті автора Догадіна Ольга

Журнал регистрации заявлений по кадровым вопросам
Служебный документ — официальный документ, который юридическое лицо создало или получило в процессе деятельности, соответствующим образом зарегистрировало и/или удостоверило (п. 3.14 ДСТУ 2732:2023 2732:2004 «Делопроизводство и архивное дело. Сроки и определение понятий»).
5344
Журнал реєстрації заяв з кадрових питань
Службовий документ — офіційний документ, який юридична особа створила або отримала у процесі діяльності, відповідним чином зареєструвала та/або засвідчила (п. 3.14 ДСТУ 2732:2023 2732:2004 «Діловодство й архівна справа. Терміни та визначення понять»).
46900
Трудові відносини в умовах воєнного стану
Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
2138
Расчет страхового стажа для больничного
Чтобы вычислить сумму пособия по временной нетрудоспособности, необходимо определить страховой стаж. Как вычислить страховой стаж для начисления больничных узнаете в статье.
13092
Оформлення компенсації відпустки: зразок та наказ
За бажанням працівника частину щорічної відпустки можна замінити грошовою компенсацією. Скачайте зразки заяви та наказу про виплату грошової компенсації за частину щорічної відпустки за ДСТУ 4163:2020
17983
Заява на відпустку: зразок
«Як написати заяву на відпустку», — слова, які кадровик чує при оформленні щорічної основної відпустки, відпустки при народженні, для догляду за дитиною, за власний рахунок тощо. Щоб зекономити ваш час, ми зібрали бланки заяв на відпуску 2024 в одній статті. Скористайтесь запропонованими зразками заяв та поповніть скарбничку бланків кадровика.
459215
Чорнобильські відпустки: види та порядок оформлення
Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII (далі — Закон № 796) визначає гарантії громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (далі — постраждалі), зокрема, у сфері відпусток. Розберемо даталі
64849
Перенесення відпустки: коли можливо
Щорічні відпустки надають за графіками. Проте за певних обставин допустимо змінити термін надання відпустки. Ініціювати перенесення може як роботодавець, так і працівник. Алгоритм документування змін, зразок заяви та наказу про перенесення відпустки знайдете у статті.
32234
Военное положение и отпуск
Что должнен учесть кадровик, если работник просит предоставить отпуск в условиях военного положения?
2226
Типова форма № П-3 «Наказ про надання відпустки»
Наказ про надання відпустки можна скласти за типовою формою № П-3. Ця форма призначена для оформлення наказу про надання будь-якої відпустки. Зокрема відпустки без збереження заробітної плати, відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, а не лише щорічної.
41735
Відпустка директора: від повідомлення до наказу
Директор йде у відпустку, а кадровик має вирішити питання. Як повідомити директора про дату початку відпустки? Чи потрібна його заява? Які умови замісництва керівника та скільки наказів скласти? Щоб спростити собі роботу, скористайтеся покроковим алгоритмом дій від експерта та скачайте зразки супровідних документів.
101448
Оформлення відпустки з наступним звільненням
Працівник звільняється, але до того хоче використати своє право на відпочинок й піти у відпусту. Процедура звільнення останнім днем відпустки буде залежати від її виду. Особливості оформлення та зразки кадрових документів — у статті.
81711